hier komen promoties & acties

Wisselkouter creëert urban villa’s in het hart van Merelbeke

Een architecturale parel

De tijdloze architectuur, de slimme inplanting op het parkdomein en de realisatie door een A-(bouw)team illustreert de ambitie van CAAAP om duurzaam wooncomfort te creëren met een meerwaarde voor mens én omgeving.

Inbreiding met kleine voetafdruk

“Merelbeke ligt dichtbij Gent, maar is eigenlijk een dorp,” vertelt Piet Van Cauwenberghe van Abscis Architecten. “Naast lintbebouwing langs de Hundelgemsesteenweg zien we vooral alleenstaande huizen met een ruime tuin. Verdichting van de dorpskern is hier dus zeker welkom. 

Wisselkouter Merelbeke Caaap Architect

Voor Wisselkouter – een domein van 2 hectare aan de Lembergsesteenweg – kozen we er dan ook voor om de woningen te bundelen. Zo beperken we de voetafdruk van de volumes en kunnen we een gevarieerd publiek park aanleggen waar álle bewoners kunnen van meegenieten. Wadi’s op het domein vangen de drassigheid van de nabijgelegen Molenbeek op en vormen een natuurlijke afscheiding tussen de urban villa’s.

Villagevoel door compacte en homogene architectuur

Piet Van Cauwenberghe: “De zes gelijkaardige maar niet-identieke bouwvolumes vallen op door een beperkt kleuren- en materiaalgebruik: beton, hout en zwart aluminium schrijnwerk. Samen met het horizontale en verticale architecturale lijnenspel lijken de woonvolumes visueel op de huizen in de omgeving, vandaar de naam ‘urban villa’s’. De verzorgde detaillering, kwalitatieve en duurzame materialen en de evenwichtige indeling zorgen voor tijdloze architectuur. De grote ramen en de terrassen staan bovendien garant voor een ontspannen buitengevoel.”

De verzorgde detaillering, kwalitatieve en duurzame materialen en de evenwichtige indeling zorgen voor tijdloze architectuur.

Flexibele en doordachte indeling

“Ook de binnenindeling is zo ontworpen dat je in elk appartement een groot ruimtegevoel hebt én maximaal contact met de buitenomgeving,” vertelt Marjan Tack, senior interieurcoördinator bij CAAAP. “Uitgekiende doorzichten van bij het binnenkomen, een open leefruimte, brede en plafondhoge ramen met veel lichtinval en ruime terrassen zorgen daarvoor. We mikken immers op levensgenieters die houden van quality time en outdoor living, gekoppeld aan de nabijheid van het bruisende dorpsleven.”

“Bij de indeling staat flexibiliteit voorop. Een 3e slaapkamer vervangen door een bureau- of bibliotheekruimte die aansluit bij de leefruimte of een extra kamer creëren in een 1-slaapkamerappartement? De inplanting van de ramen maakt het mogelijk om maximaal in te spelen op de persoonlijke wensen van elke koper.”

Vast meubilair geeft de ruimte mee vorm

Voor de eigenlijke interieurinrichting gaat CAAAP in zee met Luxhome, een familiebedrijf uit Gavere met bijna 50 jaar ervaring in hoogwaardige woonprojecten. “In een eerste gesprek brengen we de wensen van de klant in kaart en luisteren we naar wat hij of zij graag ziet,” vertellen Yvette Robbens en Pieter Dhaenens van Luxhome. “Dat vertalen we dan in uitgepuurd maatwerk dat heel persoonlijk is. Sommige mensen hebben daarbij behoefte aan een groot ruimtegevoel terwijl anderen liever meer opbergmogelijkheden hebben.”

“Wij zorgen dat het interieur een eenheid vormt, van woonkamer over badkamer tot de slaapkamers. Dat doen we door dezelfde kleuren en materialen te laten terugkomen, maar ook door een doordacht lijnenspel. Een interieur dat rust uitstraalt, geeft rust in het hoofd van de bewoner en de bezoeker. Onze ontwerpen moeten bovendien niet alleen mooi zijn, maar vooral ook functioneel.”

Afwerking van het hoogste niveau

“Met parket in de leefruimtes, marmercomposiet in de keuken en sanitair en kranen van Duravit en Hansgrohe is de afwerking van het hoogste kwaliteitsniveau,” vertelt Marjan Tack. “In de penthouses kan een gashaard worden geplaatst, net als een buitenhaard op het terras. Daarvoor werken we samen met De Puydt Haarden (met toonzalen in Evergem en Knokke). We voorzien standaard ook een aantal extraatjes zoals oriëntatieverlichting in de nachthal en buitenverlichting en een waterkraantje op de terrassen. Het basispakket domotica is uitbreidbaar volgens de wensen van de klant, net als de zonnepanelen die per wooneenheid zijn voorzien.”

“Met oppervlaktes van 123 tot ruim 200m2 is ruim wonen evident in Wisselkouter. Samen met de keuze voor een luxueuze en stijlvolle inrichting en afwerking, maakt het de stap van je villa naar deze urban villa’s heel wat kleiner,” besluit Marjan Tack.

Wie interesse heeft in dit luxueuze nieuwbouwproject, kan terecht bij CAAAP of Oximo.

Ruim en luxueus wonen is evident in Wisselkouter
Wisselkouter Caaap Interieur1
Wisselkouter Caaap Interieur2